Man som visar att skägg är inne

Är skägg inne och modernt?

Precis som klädmodet förändras frisyrtrender väldigt snabbt. Så är skägg inne just nu?

Ja, överlag är skägg fortfarande väldigt inne även 2021. De senaste åren har det varit populärt att ha skägg. Men trender kommer och går. Just nu är mer välvårdade skäggfrisyrer mest populära. Ett riktigt skogshuggarskägg är dock tidlöst och alltid modernt i vissa kretsar.

Det är faktiskt inte förrän under de senaste århundradena som en stor del av alla män har rakat sig. Så det är snarare rakade ansikten som har varit en trend, eller snarare ett tillfälligt hack i kurvan. Sett ur ett historiskt perspektiv har det i princip alltid varit inne och modernt att bära skägg.

Skägg är alltid inne

Skäggtrenden har nu bestått under flera år och det finns inget som tyder på att trenden är avtagande i närtid. Ett skägg ger dig som man ett klassiskt och tidlöst utseende. Vissa trendkänsligare män som tidigt hoppade på trenden må ha rakat av sina hipsterskägg. Men jag ser inga tecken på att majoriteten av alla skäggmän skulle göra samma val.

På senare år har nämligen många män insett fördelarna med att bära ett skägg och att inte raka sig. Detta är även fallet med många skäggprydda kändisar. Och jag förväntar mig inte att dessa grabbar ska göra sig av med sitt skägghår under den närmaste tiden.

Vissa kritiker till stora skägg hävdar dock att det lite ovårdade skogshuggarskägget är på väg ut. Men mer trimmade och välvårdade skägg är alltid inne.

Avslutande tankar

Att odla ett skägg kan vara ett utmärkt sätt att sätta en prägel på din personliga stil. Jag tycker att alla män borde prova detta åtminstone en gång under sin livstid. Men hur pass bekväm man är med sin skäggfrisyr beror på mer än bara vad som är modernt. För en sak är säker: skägg är alltid inne och kommer så att vara även fortsättningsvis!