Tecknad man som undrar om han kan färga skägget med hårfärg

Kan jag färga skägget med hårfärg?

Det kan finnas många olika orsaker till att du vill färga ditt skägg. Och om du ändå färgar håret kan du vilja använda samma färg på ansiktsbehåringen. Så kan man färga skägget med hårfärg?

Du kan tekniskt sett färga skägget med vanlig hårfärg, men det är inte nödvändigtvis det bästa alternativet. Hyn i ansiktet kan vara betydligt känsligare än huden på hjässan, och därför kan du reagera annorlunda på hårfärgen. Välj hellre en skäggfärg som är särskilt framtagen för ändamålet.

Det är alltså möjligt att använda vanlig hårfärg till att färga skägget, men om du har tillgång till en bra skäggfärg är det sannolikt ett bättre val. Nöjer du dig inte med förklaringen ovan utan vill ha mer information på ämnet? Bra, det är nämligen precis vad du finner genom att fortsätta läsa denna artikel!

Iaktta försiktighet om du färgar skägget med hårfärg

Till att börja med är det viktigt att poängtera att din ansiktsbehåring skiljer sig åt från håret på ditt huvud avseende hårstrånas struktur. Skäggstråna är grövre än hårstråna på din hjässa. Därför bör du i regel använda särskilda skäggvårdsprodukter i skägget, snarare än de hårvårdsprodukter som är avsedda för ditt hår.

Med det sagt kan du i teorin färga skägget med vanlig hårfärg, men risken finns att detta leder till oönskade reaktioner. För denna typ av färg är nämligen tuff mot huden och din hy i ansiktet är mer känslig än huden på hjässan.

Om du trots allt väljer att färga skägget med hårfärg bör du tänka på följande saker:

  • Välj inte en alltför mörk färg – använd hellre en ljusare färgton.
  • Om du färgar hela skägget är risken stor att utseendet ser lite konstlat ut, ungefär som att du har målat ett skägg med hjälp av en tuschpenna.
  • Var inte rädd för lite grå hårstrån i skägget – för de flesta män ger dessa bara ett naturligt utseende.

Avslutande tankar

Jag hoppas att du genom att läsa denna artikel har fått svar på huruvida du kan färga ditt skägg med hårfärg eller ej. Svaret på frågan är inte direkt entydigt utan du behöver göra en egen avvägning. I bästa fall bör du såklart färga ditt skägg med en ordentlig skäggfärg. Men i slutändan är det såklart upp till dig hur du väljer att göra!

About The Author