Om mig

Jag heter Sebastian Liljegren och driver denna webbplats. Via min contentbyrå har jag tidigare även lanserat hundbloggen Hund24 och ett antal ytterligare sajter.

Anledningen till att jag startade skäggbloggen Skäggman.se är att jag ville dela med mig av skäggtips till aspirerande skäggmän.

Sebastian Liljegren med skägg

Min resa från renrakad till skäggman

Jag inledde min transformation till skäggman under 2014, året då jag odlade mitt första ettårsskägg. Efter ett misslyckat försök att själv trimma skägget blev jag i slutet av november 2015 tvungen att börja om från början igen och odla ett nytt skägg. Det gjorde jag naturligtvis och har man väl gjort denna resa en gång är det inget större bekymmer att göra den på nytt.

Nästa gång var jag noga med att låta en professionell barberare trimma mitt skägg. På senare år har jag dock återgått till att experimentera med ansning i hemmet. Lyckligtvis har resultaten varig betydligt mer lyckade än vid den första gången!

Jag tipsar om skäggodling och skäggvård

Jag är av den bestämda uppfattningen att alla (nåja, de flesta) män kan odla ett skägg. Även om ditt skägg ser ganska sorgligt ut under de första månaderna behöver du bara härda ut och låta det växa. Detta är en av anledningarna till att jag har skapat Skäggman.se – jag vill slå hål på myter och presentera fakta kring skäggodling och skäggvård.

Genom att läsa denna blogg kommer du kunna ta del av alla de ”hemligheter” som kan ge dig ett riktigt läckert skägg. Och det handlar inte bara om att odla ett skägg utan även att löpande vårda och ta hand om skägget. För även om du vill ha ett en stor och buskig ansiktsbehåring behöver du inte se ut som en komplett slusk.

Jag hoppas innerligt att du kommer få mycket ut av att föja bloggen!