Man som tycker att skägg är bra och ger tummen upp

Vad är skägg bra för?

Den moderna mannen är inte sällan rakad i ansiktet. Dessa män tycks inte lida men av sin avsaknad av ansiktsbehåring. Så vad är skägg bra för?

Ett skägg kan vara till godo av flera anledningar: Det kan skydda din hy från solskador. Skägget håller dig också varm i kyla genom att skydda din haka och hals. En annan fördel är att ditt skägg kan öka ditt självförtroende och få dig att känna dig vackrare.

Vill du veta mer vad skägg är bra för? Nedan utvecklar jag mitt resonemang kring skäggets fördelar!

Därför är skägg bra för dig som man

Vi har tidigare slagit hål på myten att skägget skulle vara ohygieniskt. Men vad är egentligen skägg bra för? Vilka fördelar finns det med att bära ett välvårdat och storslaget helskägg?

Dessa är de främsta fördelarna med att bära ett skägg:

  • Skägget skyddar din hud från solens skadliga UV-strålar. Även om det kan vara trevligt att sola ansiktet finns det nackdelar med att utsätta huden för alltför mycket sol. Din hy kan faktiskt drabbas av solskador om du inte är försiktig. Ditt skägg skyddar dock huden från UV-strålarna och minskar solens åverkan på hyn.
  • Ditt skägg håller dig varm i kylan. Skägget ger ett extra skyddande lager kring halsen och hakan. Detta lager håller dig lite varmare i kyla. Den värmande effekten blir förstås större ju längre och tjockare skägg du har.
  • Det kan stärka ditt självförtroende. En annan positiv effekt av att bära skägg är att skägget kan stärka ditt självförtroende. Studier har visat att skäggprydda män upplevs som mer maskulina och känner sig mer attraktiva. Dessutom upplevs skäggiga män vara bättre fäder som har förmågan att skydda sina barn.

Avslutande tankar

Vi kan alltså slå fast att skägg är bra både på så sätt att de skyddar dig och att de gör dig mer attraktiv. Så om du har funderat på att odla ett snyggt helskägg men inte haft goda skäl nog att göra det, tycker jag att du nu bör ha nog med kött på benen för att lägga rakhyveln på hyllan och sätta igång!

About The Author